Coronavirus Update Dyflexis

Het coronavirus grijpt in alle landen om zich heen, zo ook in België. De Federale Overheidsdienst Volksgezondheid (FOD Volksgezondheid) adviseert mensen om zo veel mogelijk te telewerken. Het personeel van Dyflexis werkt in ieder geval de komende periode thuis. Onze Support afdeling is nog steeds bereikbaar. Demo afspraken en trainingen worden online gedaan en ingeplande afspraken proberen we via de telefoon te behandelen. Uiteraard is het niet voor alle bedrijven mogelijk om werknemers vanuit huis te laten werken, zo ook bij veel van onze klanten. Bij veel werkgevers heerst de vraag wat ze kunnen doen om de veiligheid van hun personeel te waarborgen, zonder dat dit ten nadele komt van de bedrijfsvoering. Voor de personeelsplanning van deze bedrijven hebben wij onderstaande tips!

Tip 1. Bepaal je minimale bezetting

Door het coronavirus hebben veel bedrijven te kampen met minder klandizie, waardoor er snel een risico ontstaat op overbezetting van personeel. Dit betekent hogere personeelskosten, wat uiteraard heel zonde is. Bedrijven doen er goed aan om een bepaling te maken van de minimale bezetting die nodig is om de bedrijfsvoering op peil te houden. Een efficiënte manier om dit te bewerkstelligen, is door tijdens het inroosteren rekening te houden met de omzet die u verwacht te maken op een dag. Zo kunnen gebruikers van Dyflexis met behulp van een forecast module een voorspelling maken van de omzet die ze op een dag zullen generen. Beheerders kunnen tijdens het inroosterproces deze gegevens naar voren halen en sturen op een optimale bezetting.

Tip 2. Laat medewerkers zelf uren registreren

Ook in deze tijden is het belangrijk dat de gewerkte uren van werknemers correct worden bijgehouden. Op basis van de geregistreerde uren worden immers dingen als het salaris en het opgebouwde verlofsaldo bepaald. Een systeem dat werknemers in staat stelt zelf hun uren te registeren, levert in dit soort situaties veel voordelen op. Zo kunnen beheerders in Dyflexis een functie inschakelen die werknemers de mogelijkheid verschaft zelf hun uren te registreren via een browser of de mobiele app. Bent u klant van Dyflexis, neem dan contact op met onze Support afdeling zodat we deze functie voor u kunnen inschakelen. Als beheerder kunt u de geregistreerde uren vervolgens terugzien in de Urenregistratie en met één druk op de knop accorderen.